Het Ezelhuis bestaat sinds 2008 en is momenteel gesitueerd in Kamperland aan de Jacobadijk 10, op zorgboerderij en mini-camping Catharina Mariahof. Sporadisch staat de kudde ook wel aan de Ruiterplaatweg te Kamperland, tegenover het winkelcentrum, naast de brandweer.


Het eiland heeft een weidse schoonheid in zowel winter als zomer. 

Het is dan ook de plek bij uitstek voor rust en natuurlijke rijkdom. 

Omringd door het Nationaal Park Oosterschelde, het Veerse Meer en de Noordzee, zijn de wandelmogelijkheden eindeloos. 

Mijn doel is om enthousiasme te kweken voor een nieuwe manier van onthaasten, natuurbeleving en vrijetijdsbesteding. 

En vol trots mag ik anno 2017 zeggen dat Het Ezelhuis een succes is. 

De wandelingen met ezels laten voor altijd een bijzondere herinnering achter.Wandelen met ezels werkt heel ontspannend en is een unieke gebeurtenis. 

Door de kalmte en de rust van de ezel, sta je dicht bij de natuur en gaat deze niet zomaar aan je voorbij. Ezels zoeken graag contact en zijn in staat volwassenen en kinderen te laten ontspannen.  Ezels dragen graag je bagage (tot 40 kilo) en je kinderen vanaf 4 jaar t/m 7 jaar wanneer deze moe zijn. 

Dus ook voor gezinnen met kinderen biedt dit weer mogelijkheden voor plezierige wandelingen.

Maar ook ouderen wandelen vanwege het rustige tempo graag met onze ezels.Speciaal voor mensen met beperkingen en spannings-gerelateerde klachten is 

er nu Stichting Ezelspoor. Zij geven Asinotherapie, het therapeutisch inzetten van ezels of coaching met ezels. 

Het is algemeen bekend dat zowel kinderen als volwassen die emotioneel of mentaal erg op slot zitten of opgesloten zijn in zichzelf (autisme) heel goed reageren op contact met dieren. 

Paarden en dolfijnen zijn daar ook een goed voorbeeld van. Voor meer informatie en aanmelding,verwijs ik u naar de website: www.ezelspoor.nl