De ezelstoeterij, « Asinerie du Pays des Collines » genaamd, is in het natuurpark met dezelfde naam gelegen, in de groene provincie Henegouwen in België.

Het is de belangrijkste ezelinnenmelkproducent in Europa.
Een kudde van een 100-tal ezels graast er gezellig in de golvende weilanden tussen de heuvels.

Sinds 1999, maken ze producten waarin een zeer hoog percentage ezelinnenmelk wordt verwerkt. Dit stimuleert de celvernieuwing en is hierdoor aanbevolen voor droge en voor verouderde huid. Ook mensen en baby’s met een gevoelige huid of met allergie, en zelfs psoriasis -en eczeempatiënten vinden verlichting bij het dagelijkse gebruik van deze natuurlijke producten.Er is zeep, body lotion, badcrème, verzorgingscrème en een masker die de celvernieuwing bevorderen en de veroudering van de huid tegengaan. Gevoelige en droge huidtypes verdragen de producten zeer goed, en niet te vergeten de tere babyhuid! De melk wordt op een diervriendelijke en een natuurlijke manier gewonnen. Ze worden zelfs met de hand gemolken.

Ezelinnenmelk blijkt vooral zeer efficiënt in de strijd tegen huidproblemen dankzij de zuiverende, en herstellende werking. De essentiële vetzuren herstellen het natuurlijk evenwicht van de huid. Doordat ze zo goed wordt verdragen, en dankzij haar verzachtende en hydraterende werking, is ze perfect geschikt voor de droge of schilferige huid (eczeem, psoriasis, …). Ze maakt de huid weer zacht en soepel.

Al sinds mensenheugenis is ezelinnenmelk beroemd om haar medicinale eigenschappen, cosmetica en voeding. De wetenschap heeft aangetoond dat zij werkelijk goed is voor de huid. Zij bevat o.a. een hoog gehalte aan  lysozym, een enzym dat een perfecte natuurlijke antibiotica is. Rijk aan vitamine C en meer vitamine E dan koemelk bevattend, bevat ezelinnenmelk eveneens vitaminen A, B1, B12, ijzer, zink, magnesium, minerale zouten, oligo-elementen en retinol die allemaal essentieel zijn bij het herstellen van de cellen.ezelproducten prijslijst.pdf