Een ezel niet koppig maar juist heel intelligent, veel slimmer dan er over het algemeen over hem gedacht wordt. Een ezel denkt juist zelf heel goed na. Als hij iets ziet wat hij niet kent, staat hij stil om dit te analyseren. En als dit in zijn ogen geen gevaar oplevert, zal hij verder gaan. Bij een te zware last op zijn rug of een onveilig pad zal de ezel, helemaal terecht, weigeren om verder te gaan. De ezel wordt dan beschouwd als koppig maar het is in feite de mens die te koppig is om te begrijpen dat de ezel gelijk heeft! Je bereikt bij een ezel veel met aanmoedigen. Als hij je vertrouwt, doet hij alles voor je en volgt hij je in alles. Hij heeft humor, houdt van aandacht, is kalm en zachtaardig en kan jou, net als dolfijnen dit kunnen, aanvoelen.


Wij hebben op dit moment 8 ezels waaronder een aantal bijzondere langharige Franse reuzenezels, welke bijna waren uitgestorven. In 1990 waren er nog maar 44. Wij willen u graag laten kennismaken met dit kalme ras met hoog knuffelgehalte en lange oren, gefokt door de Romeinen: de Baudet du Poitou. Wij zijn kleinschalig aan het fokken met dit prachtige ras en verwachten in  het voorjaar en zomer van 2012 enkele veulens. Onze hengst Vito de Furnes is de zoon van de beroemde hengst Cadichon en grondlegger voor het terugbrengen van dit ras door middel van terugfok-programma’s in Frankrijk.


Nog even ter info; Een ezel is geen hond die zomaar met je mee zal lopen. Je zult de leiding moeten kunnen en willen nemen. Een ezel is geen paard. Er zijn min. 2 sterke personen nodig om met een ezel te wandelen. Het is dan ook niet alleen voor kinderen. Als de ezel stil gaat staan heeft trekken weinig zin. Even aanmoedigen van achter zal hem weer in gang zetten. De eerste 20 minuten zal een ezel kijken met wie hij te maken heeft en zijn grenzen verkennen. Duidelijke taal en geduld zijn dan ook heel belangrijk. Wat je in het begin toelaat zal je de hele tocht achtervolgen...


En altijd stevige goede schoenen aantrekken want de ezel kan op je voeten gaan staan en dit is heel pijnlijk.